Vacature Manager Inkoop

Over ons

Service Best International (SBI) is de B2B specialist voor wat betreft ‘one stop shopping’ op het gebied van auto-, fiets-, motor- en aanhangeraccessoires en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming. Eigen merken worden handig gecombineerd met een verscheidenheid aan A-merken. Wij zijn hiermee een toonaangevende speler in verschillende markten binnen de Benelux met de ambitie om internationaal door te groeien. Momenteel zijn wij op zoek naar een:

 Manager Inkoop

Ben jij een leider in hart en nieren? Behoud jij altijd het overzicht?

Als Manager Inkoop ben je als leidinggevende verantwoordelijk voor de werkzaamheden uitgevoerd door de collega’s op de afdeling Inkoop.
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en faciliteert je teamleden om hun werk efficiënt uit te voeren. Je stelt doelen en stuurt hier actief op. Samen met je team zorg je voor een dynamisch assortiment tegen de juiste prijzen om klanten optimaal te kunnen bedienen.
 Daarnaast bewaak je dat de producten zijn voorzien van de juiste keuring, documenten en benodigde data en hiervoor wordt geschakeld met leveranciers, klanten en controlerende instanties.

Wat ga je doen?

De belangrijkste reden waarom je voor Service Best International kiest is dat je onderdeel wil zijn van een ambitieuze en groeiende organisatie waarin ruimte is voor ontwikkeling en de vrijheid om goede plannen ten uitvoer te brengen.
Een belangrijk aspect van jouw rol als Manager Inkoop is het continu verbeteren van processen en systemen, met als doel het optimaliseren van kosten, de supply chain en de samenwerking. Hierin ben jij de kartrekker en weet je jouw team te motiveren en te begeleiden.

Jouw team in Eindhoven heeft dagelijks nauw contact met Leveranciers maar ook intern met Sales, Marketing, en Supply Chain. Het contact met Sales is van essentieel belang om de behoeften van onze klanten te begrijpen. Daarnaast werk je samen met de Supply Chain om assortimentswijzigingen om te zetten in vraag- en voorraadplannen, zodat de uitleveringsgraad optimaal is.

Als onderdeel van de inkoopafdeling blijf je op de hoogte van marktontwikkelingen door beurzen te bezoeken, contact te onderhouden met leveranciers en marktonderzoek te doen. Op basis hiervan ontwikkel je beleid voor assortiments- en leveranciersmanagement. Je geeft leiding aan je team en begeleidt hen bij de uitvoering van dit beleid.

Wat breng je mee?

Als zelfverzekerde leider met een positieve instelling breng je het volgende met je mee: 

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent sterk in coördinatie en communicatie;
 • Je bent mensgericht, vooruitstrevend en verantwoordelijk;
 • Je hecht belang aan samenwerking en stimuleert anderen hierin;
 • Je bent vaardig in het identificeren en oplossen van problemen;
 • Je bent flexibel en accuraat;
 • Je bent doortastend, zelfstandig en besluitvaardig;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal. (Kennis van het Duits is een pré);
 • Je denkt procesmatig en conceptueel;
 • Je hebt ruime ervaring binnen Inkoop/Category management en minstens 3 jaar ervaring in het leidinggeven aan teams;
 • Affiniteit met auto- en/of fietsaccessoires is een pré.


Wat bieden wij?

 • Een fulltime functie in dagdienst (minimaal 32 uur) waarbij wij een hybride werkmodel hanteren;
 • Een dynamische organisatie met informele sfeer en korte lijnen;
 • Het salaris voor deze functie is competitief en wordt gebaseerd op de ervaring en vaardigheden van de kandidaat;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 26 verlofdagen, pensioenregeling, personeelskorting op ons assortiment en overige;
 • Afhankelijk van jouw ontwikkelingen zijn er groeimogelijkheden;
 • Een gezellige activiteitencommissie, waar we zéker twee keer paar jaar leuke activiteiten organiseren met diverse collega’s;
 • Tevens bieden we de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief heerlijk te lunchen in onze bedrijfskantine.

Enthousiast geworden?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. We horen graag waarom je interesse hebt in deze functie en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze functie. Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw CV. Je kan dit mailen naar vacatures@servicebest.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op!


Contactgegevens

Service Best International
De Schakel 60 
5651 GH Eindhoven

T: + 040 230 2300
E: vacatures@servicebest.com

Service Best International is in 1954 opgericht als groothandel in auto-, fiets-, motor- en truckaccessoires en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming die duizenden klanten over de hele wereld bereikt. Een slim doordacht assortiment met ruim 10.000 artikelen wordt geleverd aan groothandels, distributeurs, retailers, detail- en vakhandel en doe-het-zelf kanaal. Al jarenlang is Service Best International marktleider in de Benelux met de ambitie om internationaal, zowel online als offline verder door te groeien als B2B specialist met een uniek one-stop-shopping concept.

Ons bedrijf is klant- en servicegericht, integer, no nonsens, collegiaal, informeel en oplossingsgericht. Om ons professionele team uit te breiden, zijn we op zoek naar jou!