Selecteer een pagina

Vacature Databeheer & CE Specialist

VACATURE IS GESLOTEN

Wat ga je doen?

Databeheer in combinatie met kwaliteitsbewaking van automotive producten past jou als een jas. Je wordt getriggerd door deadlines, correcte en volledige data, artikelen die (blijven) voldoen aan geldende normen en durft de verantwoordelijkheid hiervoor te dragen.

Je begrijpt dat data key is om als internationale grossier mee te kunnen blijven spelen in de online markt. Je werkt hiervoor nauw samen met de afdelingen inkoop, marketing en verkoop.

Je weet als geen ander alles van de CE vereisten voor producten en accessoires. Je bent en blijft op de hoogte van bijbehorende reglementen en hebt waar nodig contact met instanties en leverancier om hieraan te kunnen blijven voldoen.

Je bent een teamspeler en weet waar nodig informatie te delen en werkzaamheden over te nemen.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit:

 • 08.00u Je komt binnen in Veldhoven en tijdens de 1e kop koffie check je even met je team wat de lopende zaken zijn en waar eventueel extra aandacht voor nodig is. Vervolgens check je je mail en dashboard om te zien welke producten qua data verrijkt moeten worden of dat er prioriteiten zijn die jouw directe actie nodig hebben.
 • 08.30u Je hebt een afspraak met inkoop ter overdracht van een nieuw geselecteerde producten. Je controleert meteen of er binnenkort nog andere artikelen aankomen.
 • 09.00u Je bestudeert de nieuwe producten zorgvuldig waarna je de specificaties en vereisten vastlegt om deze daarna ter goedkeuring aan de leverancier voor te leggen, inclusief verzoek om benodigde rapportages, certificaten en verdere productinformatie.
 • 11.00u Je duikt in de ontvangen documenten van een andere leverancier om te controleren of een product aan alle vereisten voldoet, slaat deze op en neem waar nodig vervolgacties.
 • 12.30u Alweer de lunch achter de rug. Nu verrijken van productdata in onze eigen systemen en bijbehorende klantsystemen. Daarna nog even nagaan of andere afdelingen bij zijn met ingevoerde data en waar nodig hieraan herinneren.
 • 15.00u Overleg met Marketing want we hebben binnenkort een grote Etail deal met veel producten, waarbij extra product-data beschikbaar dient te komen die nog niet aanwezig is. Inschatting maken welke zaken verwerkt dienen te worden en hoe deze ingepland kunnen worden.
 • 17.15u Is het al zo laat, de dag is weer omgevlogen. Moe maar voldaan lekker naar huis na een uiterst productieve dag.

Team

Je wordt onderdeel van de afdeling Quality & Data onder leiding van de Quality Manager. De totale afdeling bestaat uit 6 medewerkers waaronder Quality Control en 3 databeheer collega’s, ieder met zijn eigen specialisatie zoals E-keur, REACH en product support. Je hebt korte lijnen met andere afdelingen zoals Inkoop, Marketing en Verkoop.

Over ons

Service Best International is de B2B specialist voor wat betreft one stop shopping op het gebied van auto- fiets- en motor accessoires. Eigen merken worden handig gecombineerd met een verscheidenheid aan A-merken. Wij zijn hiermee een toonaangevende speler in de markt binnen de Benelux met de ambitie om internationaal door te groeien. 

Wij vragen:

 • Een afgeronde MBO/HBO opleiding in technische of databeheer richting
 • Ervaring met Retail, sterke voorkeur voor de automotive markt
 • De beschikking over de competenties accuratesse, teamgericht, flexibel, overtuigen, klant- en resultaatgerichtheid.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré
 • Kennis en ervaring met MS Office, ERP en PIM systemen
 • Stressbestendigheid en doorzettingsvermogen
 • Kennis van wet- en regelgeving voor automotive en accessoires, met name UNECE reglementen

 Wat bieden wij:

 • Een uitdagende job met veel kansen om jezelf te ontwikkelen binnen de organisatie
 • Een marktconform salaris en bijbehorende arbeidsvoorwaarden
 • Een informele en prettige werksfeer binnen een ambitieus team
 • Goede begeleiding van Data- en Productspecialisten

Enthousiast geworden?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Natuurlijk horen we graag waarom je voor Service Best International wilt werken en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze functie. En uiteraard ontvangen we ook graag je CV. Je kan dit mailen naar vacatures@servicebest.com ter attentie van Renate Hokke, HR Manager.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Solliciteer

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, png, jpg, .

Neem contact met ons op

Heeft u vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op!

 
 
 

Contactgegevens

Service Best International
De Run 4271
5503 LM Veldhoven

T: + 040 230 2300
E: vacatures@servicebest.com

Service Best International is in 1954 opgericht als groothandel in auto-, fiets-, motor- en truckaccessoires en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming die duizenden klanten over de hele wereld bereikt. Een slim doordacht assortiment met ruim 10.000 artikelen wordt geleverd aan groothandels, distributeurs, retailers, detail- en vakhandel en doe-het-zelf kanaal. Al jarenlang is Service Best International marktleider in de Benelux met de ambitie om internationaal, zowel online als offline verder door te groeien als B2B specialist met een uniek one-stop-shopping concept.

Ons bedrijf is klant- en servicegericht, integer, no nonsens, collegiaal, informeel en oplossingsgericht. Om ons professionele team uit te breiden, zijn we op zoek naar jou!