Specialist Productkwaliteitsbeheer

Over ons

Service Best International is de B2B specialist voor wat betreft ‘one stop shopping’ op het gebied van auto-, fiets-, motor- en aanhangeraccessoires en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming. Eigen merken worden handig gecombineerd met een verscheidenheid aan A-merken. Wij zijn hiermee een toonaangevende speler in de markt binnen de Benelux met de ambitie om internationaal door te groeien. Momenteel zijn wij op zoek naar een:

 Specialist Productkwaliteitsbeheer

Ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Compliance en kwaliteitsstandaarden voor producten? Weet jij wel van aanpakken en ben je sociaal, collegiaal en communicatief vaardig? Dan is SBI de werkgever voor jou!

Als Specialist Productkwaliteitsbeheer ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden op het gebied van kwaliteit van producten en alle juiste benodigde keuringen en wetgeving. Je schakelt daarbij met leveranciers en collega’s van de afdeling Inkoop om de juiste informatie en documentatie te verkrijgen. Je bent de specialist op dit gebied die een sparringpartner kan zijn voor zowel Inkoop als Sales.

Je rapporteert direct aan de Directeur Inkoop & Marketing en je werkt nauw samen met collega’s van inkoop, marketing, verkoop en andere afdelingen.

Wat ga je doen?

Je bent onderdeel van het Quality & Data team en bent samen met het team verantwoordelijk voor product compliance en het verzamelen en aanleveren van product data, verder:

 • Ben je verantwoordelijk voor het beheer, implementatie en borging van nationale en Europese producteisen.
 • Borg je de data voor wettelijke landelijke afdrachten (verpakkingen, batterijen, WEEE, etc.)
 • Communiceer je het belang van kwaliteitsgegevens en –data naar collega’s;
 • Ben je het aanspreekpunt en de kartrekker voor contacten met officiële instanties;
 • Evalueer en adviseer je in de product-gerelateerde eisen van klanten.

Wie ben jij?

Jij bent een echte specialist die beschikt over een HBO werk- en denkniveau met;

 • Een diploma passende bij de werkzaamheden;
 • Affiniteit met wetgeving (product compliance), bij voorkeur in de automotive branche;
 • Kennis en ervaring met MS Office, Excel en bij voorkeur een PIM systeem;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Een uitdagingsgezinde en doorzettingsvolle houding.
 • Accuraatheid, communicatieve vaardigheden en flexibiliteit als competenties.

Ook ben je klant-, team- en resultaatgericht en kan je jouw collega’s en belanghebbenden motiveren.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie;
 • Een informele werksfeer;
 • Marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, 26 vakantiedagen, pensioenregeling, personeelskorting op ons assortiment;
 • Een splinternieuw pand met moderne inrichting.

Enthousiast geworden?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. We horen graag waarom je interesse hebt in deze functie en waarom je denkt geschikt te zijn voor deze functie. Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw CV. Je kan dit mailen naar vacatures@servicebest.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op!


Contactgegevens

Service Best International
De Schakel 60 
5651 GH Eindhoven

T: + 040 230 2300
E: vacatures@servicebest.com

Service Best International is in 1954 opgericht als groothandel in auto-, fiets-, motor- en truckaccessoires en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming die duizenden klanten over de hele wereld bereikt. Een slim doordacht assortiment met ruim 10.000 artikelen wordt geleverd aan groothandels, distributeurs, retailers, detail- en vakhandel en doe-het-zelf kanaal. Al jarenlang is Service Best International marktleider in de Benelux met de ambitie om internationaal, zowel online als offline verder door te groeien als B2B specialist met een uniek one-stop-shopping concept.

Ons bedrijf is klant- en servicegericht, integer, no nonsens, collegiaal, informeel en oplossingsgericht. Om ons professionele team uit te breiden, zijn we op zoek naar jou!